Művészet és meditáció

Navago Vágó Éva Művészet és meditáció. Ez az életem.
Festőnek indultam. A Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában végeztem, a belső dinamikám azonban totálisabb műfajra vágyott, még tágabb kifejeződési eszközöket keresett.
Így jutottam el a filmhez, a Színház - és Filmművészeti Egyetem vágó karára.
A film számomra maga a vizualitás, zene, ritmus és a gondolatiság szintézise. 20 évet töltöttem az MTV-ben, boldogságos hivatásomban.

Az első testen kívüli élmény - 18 éves koromban - váratlanul tört be az életembe. Ez az erős hatás indított el a lélektan és a vallások határterületeinek tanulmányozására. Új lehetőségeket kerestem, és azok gyakorlatban való alkalmazását. 35 évet töltöttem ezzel eddig.

A művészet a mélytudatból és a transzcendens világból szövi össze alkotásait, én is ezt az utat jártam be. 1991-ben művészi és meditációs utam összeért. Választ kaptam alapvető kérdésemre, hogy ki vagyok én. Felébredtem. Ha tudom, ki vagyok én, azt is látom, ki lehetsz te, ha felébredsz. Ennek a tapasztalatnak a megosztásában érzem magam elkötelezve.

Munkám azok számára lehet termékeny, akik bátran mernek és akarnak kapcsolatot felvenni a legmélyebb önvalójukkal. Aki nem ijed meg a saját mélységeitől, az garantáltan össze tud kapcsolódni a legmagasabb, isteni önvalójával is.